Zomerkamp

4 en 5 september 2021 - Kortrijk

Heb je een scherpe pen en hou je van schrijven? Dan ben je aan het juiste adres!

Letterzetter Anneleen Van Offel is op zoek naar regionaal schrijftalent voor haar collectief.

Op zaterdag 4 en zondag 5 september organiseert openbare bibliotheek Kortrijk het jaarlijkse zomerkamp, een onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma Letterzetter. Sinds 2015 bestaat Letterzetter als het officiële stadsdichterschap van Kortrijk.

Het collectief van de Letterzetter wordt aangevoerd door dichter en schrijver Anneleen Van Offel. Onder haar vleugels zet jij je eerste stappen in het literaire landschap, maak je deel uit van het Memento Woordfestival, ontmoet je schrijvers en dichters, en kom je terecht in een warme omgeving van gelijkgestemden. Het zomerkamp vormt de aftrap van een nieuw werkjaar voor het collectief.

Het thema van het zomerkamp dit jaar is ‘Thuiskomen’ en dat neemt Letterzetter Anneleen Van Offel behoorlijk letterlijk. Op zaterdag 4 september 2021 gaan we even op stap opdat je kan ervaren hoe het is om ergens thuis te komen. Er zijn het hele weekend ateliers, schrijfopdrachten, we eten samen en wie dat wil, kan ook de nacht doorbrengen op de uitvalsbasis, die we nog even geheim houden voor de deelnemers.

Deelname aan het zomerkamp is helemaal gratis! Er zijn wel enkele voorwaarden aan de deelname.

  • Je bent tussen de 16 en 28 jaar.
  • Je bent afkomstig uit, woonachtig in of student in regio Kortrijk – Kortrijk, Wervik, Menen, Wevelgem, Waregem, Anzegem, Deerlijk, Avelgem, Lendelede, Spiere-Helkijn of Zwevegem.

Op dit moment maken al enkele mensen deel uit van het collectief. Dat wil zeggen dat het aantal plaatsen beperkt is. Een deelname aan het zomerkamp is dus niet gegarandeerd. Enkel indien er heel veel aanmeldingen zijn, komt er een extra voorselectie.

Inschrijven voor het zomerkamp kan vóór 19 juli 2021  telefonisch via 056 27 75 00 of per mail via bibliotheek@kortrijk.be