Anneleen Van Offel

Ik ben de wereld rondom mij

Schrijfster Anneleen Van Offel is tot juni 2022 de derde Letterzetter van Kortrijk. De Gentse kunstenares is de opvolgster van Jonas Bruyneel die zijn taak in juni 2019 succesvol volbracht. Door haar aanstelling is ze ook de curator van het Memento Woordfestival Kortrijk in 2020, 2021 en 2022. Kortrijk kiest sinds 2015 voor een alternatieve invulling van het klassieke stadsdichterschap door het officiële mandaat van stadsdichter te gunnen aan een Letterzetter en een collectief van jonge kunstenaars in de regio, het collectief van de Letterzetter. De Letterzetter van Kortrijk brengt woordkunst steviger in de openbare ruimte en leidt jonge kunstenaars op tot creatieve ondernemers. De volgende jaren werkt Anneleen Van Offel met het collectief toe naar het Memento Woordfestival Kortrijk en fungeert ze als curator van het festival door een artistiek thema te bepalen waar de betrokken kunstenaars actief rond werken.

Anneleen Van Offel is de derde Letterzetter van Kortrijk. De 30-jarige schrijfster is geboren in Antwerpen maar woont in Gent. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar debuutroman Hier is alles veilig verscheen in februari 2020 bij Lebowski en werd warm onthaald bij pers en publiek. Ze publiceert regelmatig kortverhalen, poëzie en columns in literaire tijdschriften zoals Kluger Hans, de Revisor, Hard // hoofd en De Optimist. Ze is zelf redacteur van het toonaangevende literaire magazine Deus Ex Machina.

Letterzetter

Het collectief van de

Het collectief van de Letterzetter ontwikkelt interventies in de regio en fungeert als een ambassadeur van het Memento Woordfestival in Kortrijk. Het collectief wordt aangevoerd door een Letterzetter die al dat jonge woordgeweld klaarstoomt en helpt bij het doorstromen naar het professionele circuit. Het is dus naast een stadsdichterschap ook een talentontwikkelingsprogramma.

Ontdek het collectief

Zij waren ook Letterzetter