Myriem El-Kaddouri

Wanneer het eerste licht de straten onthult, zal de stad als één geheel ontwaken, waar woord en waarheid elkaar raken.

Stad Kortrijk stelt dichter en woordkunstenaar Myriem El-Kaddouri aan als nieuwe Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk. Ze volgt Astrid Haerens op, die deze taak in juni 2024 succesvol afrondt, en blijft zelf Letterzetter tot juli 2026. Myriem El-Kaddouri is Kortrijkzaan en werkt hier ook. Als Letterzetter wordt ze mentor van een collectief van talentrijke kunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.

Myriem El-Kaddouri (°1994) woont in Heule en werkt in Kortrijk. Na 5 jaar werken als advocaat, doctoreert ze nu op KU Leuven Campus Kulak Kortrijk. Haar eerste dichtbundel ‘Hier ligt de waarheid in overdaad’ is pas uit bij uitgeverij Pelckmans (voordien: Uitgeverij Vrijdag). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en eindigde ze op een sterke vijfde plaats in het Belgische slamkampioenschap. De geëngageerde dichter is een voorvechter van intersectionele gendergelijkheid, waarover ze op uitnodiging van de Belgische staat sprak op de informele Raad van de Europese Unie.

Letterzetter

Het collectief van de

Het collectief van de Letterzetter ontwikkelt interventies in de regio en fungeert als een ambassadeur van het Memento Woordfestival in Kortrijk. Het collectief wordt aangevoerd door een Letterzetter die al dat jonge woordgeweld klaarstoomt en helpt bij het doorstromen naar het professionele circuit. Het is dus naast een stadsdichterschap ook een talentontwikkelingsprogramma.

Ontdek het collectief

Zij waren ook Letterzetter