Astrid Haerens

tussen de regels ritselt een revolutie

Schrijfster en dichter Astrid Haerens wordt door Stad Kortrijk aangesteld als nieuwe Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk tot juli 2024. Ze is de opvolger van Anneleen Van Offel die deze taak in juni 2022 succesvol afrondde. Voor Haerens is het een terugkeer naar haar geboortestad. Als Letterzetter van Kortrijk fungeert ze als mentor van een collectief van talentrijke kunstenaars en is ze curator van het jaarlijkse Memento Woordfestival.

Astrid Haerens (°1989) werd geboren in Kortrijk en groeide op in de streek. Ze woont in Brussel en behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. In september 2017 verscheen haar debuutroman ‘Stadspanters’ bij Uitgeverij Polis. Ander werk publiceerde ze onder meer in ‘Revisor’, ‘De Gids’, ‘Het liegend konijn’ en ‘Poëziekrant’. Haar debuutbundel ‘Oerhert’, verscheen in maart 2022 bij Uitgeverij Atlas Contact en werd bijzonder goed onthaald.

Letterzetter

Het collectief van de

Het collectief van de Letterzetter ontwikkelt interventies in de regio en fungeert als een ambassadeur van het Memento Woordfestival in Kortrijk. Het collectief wordt aangevoerd door een Letterzetter die al dat jonge woordgeweld klaarstoomt en helpt bij het doorstromen naar het professionele circuit. Het is dus naast een stadsdichterschap ook een talentontwikkelingsprogramma.

Ontdek het collectief

Zij waren ook Letterzetter