Een deel van het collectief werkte onder begeleiding van Saskia De Coster aan een wachtverhaal – een onderzoek naar de betekenis, zinnigheid en invulling van wachten. De wachtteksten worden verspreid op plekken in Kortrijk waar we onvermijdelijk wachten – aan de kassa van de supermarkt, in een wachtzaal, bij een bushalte … Met dit traject willen we poëzie in het stadsleven brengen, mensen aanzetten om te vertragen, bewust te wachten, te midden van de drukte.
Wachtverhalen12
#2
Een slaapdronken varken in bed met oma
Kinderen bloot in een duivelsbos
Hun vader had geen zin om voor hen te zorgen
en sloeg de deuren dicht
Ik vroeg nachtmerries
om in te slapen
Ik verdwaalde
Later wachtte ik gelaten
tot ik klein genoeg zou zijn
om door de slaap te worden weggeblazen
Ik klopte op mijn buik en lachte
wilde niet op de foto staan
wilde niet praten
om de woorden niet te storen
Lees me nooit één letter voor
Spreek me niet meer over fabels
Die zacht als mochi’s
in de hand liggen
of stekelige wolven
die me de kast opjagen
Ik wil enkel
uitrekken in de tijd
Tot we sterk genoeg zijn
om in een hoek van de slaapkamer te verdwijnen

Over de kunstenaars
Saskia De Coster & Xavier Truant
Saskia De Coster
Saskia de Coster (°1976) schreef acht romans, waaronder Eeuwige Roem (2006), Wij en ik (2013) en het veelgeprezen Nachtouders (2019). Ze won o.a. de Cutting Edge Award en de Opzij Literatuurprijs, en verkocht meer dan 60.000 exemplaren van Wij en ik. Saskia verkent de grenzen van literatuur via samenwerkingen met kunstenaars, theatermakers en componisten. Ze ontpopte zich tot een autonome opiniemaker met publicaties in toonaangevende media.

Xavier Truant
Xavier Truant (1987) studeerde aan het KASK in Gent. Na zijn studie debuteerde hij in 2011 bij uitgeverij De Eenhoorn met een reeks rond de figuren Kat en Mus. In 2018 verscheen zijn eerste graphic novel 'Lancelot' (De Eenhoorn, 2018). Door de jaren heen ontwikkelde Xavier een zeer herkenbare stijl waarbij zijn passie voor architectuur veelal doorsijpelt. Werk van hem verscheen onder meer in Knack, De Morgen, Humo, Het Laatste Nieuws & Vertigo.
